“Орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеу” ПӘНІНІҢ ЛЕКЦИЯ ЖИНАҒЫ

Инструктор: Асипова Жанна Медеуовна

 

Пәннің мақсаты: орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеуді ұсыну, қонақжайлылық саласындағы бағыттар, нысандар, нормалар, заңнамалық база туралы қабілетін қалыптастыру.   


Пәнді оқу барысында студенттерде келесі қабілеттерді қалыптастыру:    

  • орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеудің ерекшелігі, қонақжайлылық саласындағы халықаралық құқықтық реттеу, Қазақстан Республикасында қонақжайлылық саласындағы құқықтық реттеудің ерекшеліктері; Қазақстан Республикасында орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарында нормативтік-құқықтық регламенттеу туралы түсінікке ие болу;   
  • пәннің негізгі ұғымдарымен білікті әрекет ету, орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеу тәжірибесін талдау;  
  • қонақжайлылық саласында арнайы әдебиетпен, заңнамалық және құқықтық базамен өз бетінше жұмыс істеу;   
  • заманауи жағдайларда және практикада қонақжайлылық саласындағы құқықтық құжаттарды талдау және түсіну;   
  • орналастыру және тамақтану кәсіпорындарының практикалық қызметінде нормативтік және құқықтық құжаттарды дәлелдей білу және таңдай білу, оларды қолдана білу;  
  • қонақжайлылық саласындағы құқықтық қатынастар саласындағы дауларды шешуде өз дағдыларын дамыту;  
  • орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарында қоғамның дамуына және жауапкершілігіне жәрдемдесу;  
  • орналастыру және тамақтану қызметін тұтынушылардың құқықтары мен міндеттерін түсіндіру.  

 

Лекция 1.pdf

Лекция 2.pdf

Лекция 3.pdf

Лекция 4.pdf

Лекция 5.pdf

Лекция 6.pdf

Лекция 7.pdf

Лекция 8.pdf

Лекция 9.pdf

Лекция 10.pdf

Лекция 11.pdf

Лекция 12.pdf

Лекция 13.pdf