“Мейрамханадағы өнімнің сапасын басқару” пәнінің лекция жинағы

“Мейрамханадағы өнімнің сапасын басқару” пәнінің лекция жинағы

Инструктор: Асипова Жанна Медеуовна

Пәннің мақсаты: мейрамхана қызметінің өнім сапасын басқару бойынша қабілетін, шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын мейрамхана өнімінің тұтынушылық қасиеттеріне қойылатын стандарттар мен талаптарды, өнім сапасын басқару мәселелерін қалыптастыру; кәсіби қызмет үшін қажетті өнім сапасын бақылаудың әдістері мен техникалық құралдарын меңгеру.    

Пәнді оқу барысында студенттерде келесі қабілеттерді қалыптастыру:    

  • әртүрлі типтегі және сыныптағы тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастырудың барлық фазаларына қатысуға дайын болу және анықтау;  
  • мейрамхана қызметін ұйымдастыруда сапа стандарттарын қолдану;  
  • тамақтану кәсіпорындарында өндіріс бойынша құжат айналымын ұйымдастыру,  
  • ресторандық істе өнім сапасы саласындағы нормативтік құжаттарды пайдалану;  
  • мейрамхана бизнесі кәсіпорындарының қызметін бақылау жүйесінің нәтижелілігін талдау және бағалау;   
  • өндірілетін өнімдер мен қызметтер сапасының белгіленген нормаларға сәйкестігін технологиялық бақылау жасау және жүзеге асыру,  
  • технологиялық және сауда жабдықтарын пайдаланудың тиімді әдістерін меңгеру,   
  • тамақ өнімдерін өндірудің инновациялық технологиялары саласындағы жаңа жетістіктерді ескере отырып, нормативтік және технологиялық құжаттаманы әзірлеудің практикалық дағдыларын меңгеру.  

 

Дәріс 1.pdf

Дәріс 2.pdf

Дәріс 3.pdf

Дәріс 4.pdf

Дәріс 5.pdf

Дәріс 6.pdf

Дәріс 7.pdf

Дәріс 8.pdf

Дәріс 9.pdf

Дәріс 10.pdf

Дәріс 11.pdf

Дәріс 12.pdf

Дәріс 13.pdf