“Мейрамханадағы өнімнің сапасын басқару” пәнінің лекция жинағы
“Мейрамханадағы өнімнің сапасын басқару” пәнінің лекция жинағы
Инструктор: Асипова Жанна Медеуовна
Пәннің мақсаты: мейрамхана қызметінің өнім сапасын басқару бойынша қабілетін, шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын мейрамхана өнімінің тұтынушылық қасиеттеріне қойылатын стандарттар мен талаптарды, өнім сапасын басқару мәселелерін қалыптастыру; кәсіби қызмет үшін қажетті өнім сапасын бақылаудың әдістері мен техникалық құралдарын меңгеру.
Пәнді оқу барысында студенттерде келесі қабілеттерді қалыптастыру:
- әртүрлі типтегі және сыныптағы тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастырудың барлық фазаларына қатысуға дайын болу және анықтау;
- мейрамхана қызметін ұйымдастыруда сапа стандарттарын қолдану;
- тамақтану кәсіпорындарында өндіріс бойынша құжат айналымын ұйымдастыру,
- ресторандық істе өнім сапасы саласындағы нормативтік құжаттарды пайдалану;
- мейрамхана бизнесі кәсіпорындарының қызметін бақылау жүйесінің нәтижелілігін талдау және бағалау;
- өндірілетін өнімдер мен қызметтер сапасының белгіленген нормаларға сәйкестігін технологиялық бақылау жасау және жүзеге асыру,
- технологиялық және сауда жабдықтарын пайдаланудың тиімді әдістерін меңгеру,
- тамақ өнімдерін өндірудің инновациялық технологиялары саласындағы жаңа жетістіктерді ескере отырып, нормативтік және технологиялық құжаттаманы әзірлеудің практикалық дағдыларын меңгеру.