Тұрақты дамудың ЖАҚСЫ ДЕНСАУЛЫҚЖӘНЕ ӘЛ-АУҚАТ мақсатын дәріптеу аясында “Дұрыс тамақтану” атты тәрбие сағаты.
Қараша айының 16 жұлдызында Картография және геоинформатика кафедрасының 3 курс студенттерімен “Дұрыс тамақтану” атты эдвайзерлік сабақ өтті.
Тамақтану сауаттылығының бес негізі:
1) Тамақ құрамында негізгі қоректік заттардың болуы (нәруыз, май, көмірсу);
2) Тамақ рационында қосымша заттардың болуы (витаминдер, микроэлемент);
3) Тамақ нәрлігі адам жасына, денсаулық күйіне, табиғат климатына байланысты;
4) Тәулік бойынша тамақтану тәртібінің мөлшерін сақтау;
5) Тамақтанудың санитарлық – гигиеналық нормаға сай болуы.
Эдвайзерлік сабақ өте қызықты әрі пайдалы өтті. Студенттермен тамақтану жайлы ой алмасып, пікірталас ретінде өтті.
Қосымша
https://www.instagram.com/p/CykpMz5gPtL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==