Тұрақты дамудың ЖАҚСЫ ДЕНСАУЛЫҚЖӘНЕ ӘЛ-АУҚАТ мақсатын дәріптеу аясында “Дұрыс тамақтану” атты тәрбие сағаты.

 

        Қараша айының 16 жұлдызында Картография және геоинформатика кафедрасының 3 курс студенттерімен “Дұрыс тамақтану” атты эдвайзерлік сабақ өтті.

 

        Тамақтану сауаттылығының бес негізі:

        1) Тамақ құрамында негізгі қоректік заттардың болуы (нәруыз, май, көмірсу);

        2) Тамақ рационында қосымша заттардың болуы (витаминдер, микроэлемент);

        3) Тамақ нәрлігі адам жасына, денсаулық күйіне, табиғат климатына байланысты;

        4) Тәулік бойынша тамақтану тәртібінің мөлшерін сақтау;

        5) Тамақтанудың санитарлық – гигиеналық нормаға сай болуы.

        Эдвайзерлік сабақ өте қызықты әрі пайдалы өтті. Студенттермен тамақтану жайлы ой алмасып, пікірталас ретінде өтті.

 

 

        Қосымша

        https://www.instagram.com/p/CykpMz5gPtL/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Басылым күні :  18.11.2023