“Орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеу” ПӘНІНІҢ ЛЕКЦИЯ ЖИНАҒЫ
Инструктор: Асипова Жанна Медеуовна
Пәннің мақсаты: орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеуді ұсыну, қонақжайлылық саласындағы бағыттар, нысандар, нормалар, заңнамалық база туралы қабілетін қалыптастыру.
Пәнді оқу барысында студенттерде келесі қабілеттерді қалыптастыру:
- орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеудің ерекшелігі, қонақжайлылық саласындағы халықаралық құқықтық реттеу, Қазақстан Республикасында қонақжайлылық саласындағы құқықтық реттеудің ерекшеліктері; Қазақстан Республикасында орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарында нормативтік-құқықтық регламенттеу туралы түсінікке ие болу;
- пәннің негізгі ұғымдарымен білікті әрекет ету, орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеу тәжірибесін талдау;
- қонақжайлылық саласында арнайы әдебиетпен, заңнамалық және құқықтық базамен өз бетінше жұмыс істеу;
- заманауи жағдайларда және практикада қонақжайлылық саласындағы құқықтық құжаттарды талдау және түсіну;
- орналастыру және тамақтану кәсіпорындарының практикалық қызметінде нормативтік және құқықтық құжаттарды дәлелдей білу және таңдай білу, оларды қолдана білу;
- қонақжайлылық саласындағы құқықтық қатынастар саласындағы дауларды шешуде өз дағдыларын дамыту;
- орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарында қоғамның дамуына және жауапкершілігіне жәрдемдесу;
- орналастыру және тамақтану қызметін тұтынушылардың құқықтары мен міндеттерін түсіндіру.