7M05110 – Тағамдық биотехнология
Білім беру бағдарламасының атауы |
7M05110 – Тағамдық биотехнология |
Білім саласы |
7M05 Жаратылыстану ғылымдары, математика және статистика |
Дайындық бағыты |
7М051 Биологиялық және сабақтас ғалымдар |
Білім беру бағдарламаларының тобы |
М082 Биотехнология |
БББ мақсаты |
Ғылыми-зерттеу институттары мен тамақ өндірісі үшін жоғары білікті мамандарды дайындау. Білім беру бағдарламасын іске асыру мыналарға қабілетті маманның тұлғасын қалыптастыруға бағытталған:
|
Оқыту тілі |
Қазақ, орыс, ағылшын |
Кредиттердің көлемі |
120 |
Берілетін академиялық дәреже |
«7M05110 - Тағамдық биотехнология» білім беру бағдарламасы бойынша жаратылыстану ғылымдарының магистрі |
Оқытудың нәтижесі |
Түлек осы бағдарламаны оқып шыққаннан кейін мынадай қабілеттіліктерге ие болады:
ON1. Көпөлшемді статистикалық анализ әдісін, соның ішінде факторлы және кластерлі анализ негіздерін талдау. ON2. Өнімдерді өндіруде биотехнологиялық процесстердің талаптары мен факторларын басқаруға. ON3. Өнеркәсіптік кәсіпорындарда өндірістік процестердің ұйымдастырылу принциптерін және шығарылып жатқан өнімдердің номенклатурасын сипаттау. ON4. Энергия құндылығы, макро- микроэлементтердің құрамы бойынша адамдардың тамақтану рационын меңгеру. ON5. НАССР және тағамдық өнеркәсіптің халықарлық стандартына сәйкес тағамдық өнімдердің стандарттау және сертификаттаудың негізгі принциптерін бақылау. ON6. Сериялы және массалы өндірістің аппараттары мен машиналарын, процестің техникалық есептелуі мен технологиялық құралдарының жетілдірілуі бойынша олардың биофизикалық процестерінің орындалу мен есептеу алгоритмдерін модельдеу. ON7. Денсаулық сақтау органдарымен көрсетілген гигиеналық талаптарға сай тағамдық және хошиістендіргіш қоспалардың қолданылуы мен жаңа шикізат көздерінің және дайын тағамдық өнімдердің гигиеналық қауіпсіздігін анықтаудың тиісті жолдарын салыстыру. ON8. Қолданушылардың көзқарасымен жаңа өнімдердің оргонолептикалық көрсеткіштерін және жеке ұлттардың тамақтануындағы дәстүрлі және ұлттық ерекшеліктерін бақылауға; қолданушылар үшін негізгі нутриент құрамды және сақтау тұрақтылығы бойынша өнімдерді теңдестіруге. ON9. Стандартты және сертификатталған тәжірбиелер базасында шикізат, жартылай фабрикат және дайын өнімдердің сапасының эффективті жүйесін ұйымдастыру. ON10. Лабороториялық және өндірістік шарттарда заманауи технологиялық құрал-жабдықтардың кәсіби эксплуатациясына қабілетті болу. ON11. Базалы ақпараттар әдісімен экспериментальді зерттеулерді өңдеу жұмыстарын жүргізу. ON12. Қазіргі заманғы ақпараттық технологиялардың қолданылуымен және интелектуальді меншік обьектілерін қорғауға қойылатын талаптарды ескере отырып ғылыми-техникалық есептер, үлгілер, ғылыми есептер және публикациялар негізінде орындалған жұмыстардың нәтижелерін ұсыну. |
Оқуға түсуші талапкерлер үшін |
https://welcome.kaznu.kz/kz/education_programs/magistracy/speciality/1778 |
Академиялық қызмет |
Қазіргі уақытта "Биотехнология" кафедрасының ұжымында 12 ғылым докторы, 20 ғылым кандидаты және 13 PhD белсеңді жұмыс атқаруда. Олар келесі салаларда белсенді ғылыми жұмыстар жүргізуде:
|
Ғылыми қызмет |
Кафедрада іргелі және қолданбалы бағыттағы ғылыми зерттеулер белсенді жүргізілуде. Білім беру бағдарламасын жүзеге асыру үшін кафедрада төмендегідей зертханалар бар: - «Фатобиотехнология» зертханасы; - «Микроорганизмидер экологиясы» зертханасы; - «Жалпы микробиология» зертханасы; - «Биохимия» зертханасы; - «Өсімдіктер физиологиясы» зертханасы; - «Биоинформатика» зертханасы |
Халықаралық қызмет |
«7М05110 – Тағамдық биотехнология» білім беру бағдарламасы бойынша серіктес ЖОО ISA Lille High Engineering school, Франция |
Сапаны қамтамасыз ету (аккредиттеу, рейтинг, жұмыс берушілермен жұмыс) |
Бағдарлама түлектерін болашақта жұмысқа орналастыру үшін негізгі жұмыс берушілер мыналар болып табылады:
|